Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, June 26, 2007

Kurang ajar!!

Assalamualaikum wbt..

Baru lepas tadi baca artikel dalam sebuah blog indon yang bleh aku kira sebagai kurang ajar yang teramat.ter'visit' sebab tajuk dia menggait ana untuk melawat.juga bleh dijadikan iktibar buat semua muslimat dakwah.huh

Terasa macam nak bunuh orang sekang ni.huh..sabar..sabar..

Kisahnya begini.Ada seorang muslimat berjilbab masuk ke sebuah cyber cafe bersama kawannya. Dan seorang lelaki pengguna cyber cafe tu nampak muslimat ni lawa+putih.jadi dia dok perhati.muslimat ni pun buatla kerja dia sampai tak sedar orang keliling. Nak dijadikan cerita, pensil lelaki ni terjatuh. Dia pun tunduk dan kutip. Dia ternampak bawah lantai, jubah muslimat ni labuh cecah lantai. Pastu muslimat ni terselak kain dia sampai laki ni nampakla betis dia yang putih tu...

Laki ni pun excited...tak puas hati, dia dok perhati/menikmati betis muslimat tu sampai muka dia mencecah lantai.punyala bangang! Lagi sekali diuji Allah, muslimat ni letak plak kaki dia kat penghadang kayu meja komputer tu.Apalagi.....lagi terbukalah kain dia depan mamat ni. Punyalah syok mamat ni tengok peha dan...lebih memalukan, terlihat sekali seluar kecilnya.MasyaAllah..ana pun malu nak kongsi tapi sebagai pengajaran buat kita semua MUSLIMAT!!

Mamat ni menikmati pemandangan tu sambil beronani... Astaghfirullah .NA'uzubillahi min zalik. Dah lama lepas tu barula muslimat ni sedar dan dia menjerit. Mamat ni terkejut dan terus bangun, terus blah.

Tengah-tengah marah+bengang, ana scroll ke bawah nak bagi feed back artikel blog dia tu.Rupanya dah ramai pembela kebenaran yang postreply.Alhamdulillah, at least ana tak berseorangan. Semoga Allah membuka hati mamat ni dengan hidayahNya.Ameen

Buat semua muslimat di luar sana, especially muslimat dakwah. Berhati hati dengan orang sekeliling. Alert dengan keadaan sekeliling walau dimanapun kita,walaupun katanya nak menjaga pandangan.Message paling penting. Jangan lupa pakai seluar panjang di dalam kain...walau tebal or labuh manapun kain kita tu!!!

Ada satu kisah seerah. Seorang wanita di zaman rasulullah (wanita ansar kalau tak silap) belajar naik kuda.Di situ juga ada Rasulullah dan sahabat yang lain. Wanita ni naik kuda. Tiba satu ketika, dia terjatuh dari kuda lalu Rasulullah memalingkan mukanya agak tidak terlihat akan aurat wanita tersebut. Lalu seorang sahabat memberitahu Rasulullah SAW, "Jangan risau,dia memakai celana..."

ALLAHUMMA 'IZZAL ISLAMA WAL MUSLIMIN...AMEEN
Wallahu a'laam

1 comments:

nurhidayah said...

ish3x..mamat tu ke yg penulis blog tu?? klu ye hush memg nk gi blog dia blasah ckup2. bgs juge idea pakai seluar pnjg..seluar dalam panjg hitam blh ke? tp nk lg selamat seluar pnjg betul la kn. kne bli seluar pnjg yg sesuai ni.pakai seluar track naye je xslesa.ukhti buat kod verification comment ni susah skit sy,sy ni x pandai tgk rambang mate tgk kod tu.slalu klu mcm verification ni plg byk sy penh bt smpi 5 atau 6 kali br lepas.sian o sy.huhuhu
aiya ni kali 3 cube..harap leps.ni br seng skit huruf nye terg.

 

Text