Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, December 01, 2007

Memory



Bismillah...

Assalamualaikum wbt



Sedar tak sedar sudah 2 tahun aku meninggalkan tanah suci Makkah.Banyak juga pengalaman pahit manis aku bergelar mahasiswi USM yang bukan seperti mahasiswi lainnya.Mungkin...



Terasa diri ini kerdil

Terasa diri ini lemah

huh... bermain perasaan pulak. cheh!



Cuma terfikir, bila agaknya mereka akan faham?



..................

InsyaAllah nikah kak Murni 9 Disember ni. Wah, baju nikahnya bukan main lagi! Haha nanti bolehla pinjam. Tapi takblehla display kat sini. Private sectors!
Cuti-cuti ni biasalah...dok melepak dlm bilik sambil melayan streamyx. Berkira-kira dalam kepala apa pembaharuan yang patut dibuat next sem? Program sekolah coming soon,insyaAllah akan dimanfaatkan sebaiknya.

Teringat kisah Hassan Al-Banna yang berdakwah melalui surat. Aku selalu juga keluar bilik waktu malam. Kadang-kadang berjalan dari IK ke Tekun, dari M03 ke Restu... biasalah, aktiviti berjalan ni. Kengkadang risao jugak. Hmm, ondaway tu biasanya pandanganku takkan lepas dari couple2 yang dok dlm gelap. Masa kempen "Opps Valentinos" sem lepas sempat jugak aku bagi kertas pasal nikah tu.Habis macam tu jelah. Kawan aku ada cerita couple tu siap duduk dekat2 lagi nak baca sama-sama la kononnya. Dahtu kawan aku bagila lagi satu. Bersemngat baca.Taktahulah apa jadi pastu. Depa trus blahje

Yang aku tak tahan bila ada couple ni sudah ditegur.Tapi lepas dtg balik tpt tu, masih duduk bercangkerama lagi. Arg...memang sakit hati. Tapi kene sabar.Kita berdakwah, bukan menghukum.Ya Allah,aku berlepas diri dari mereka.Ameen!!

Jadi, sem depan mesti lebih giatkan lagi usaha.Chaiyou!!!

Kepada kawan-kawanku.Maafkan aku kerna kelalaianku terhadap kalian. Jika ada masa, bagilah aku taujihat sket.Bila-bila pun bleh.Naikkan semangat.Barulah hidup bermakna.

Kepada seorang Ukhti yg jadik MPP.Lepas ni gencarkanlah lagi kegiatanmu.Luruskan niat kerana Allah.Jangan abaikan adik2 usrahmu kerana mereka sangat kehausan ilmu.Tarbiyah mereka sebaiknya seperti mana dirimu dahulu.

Segala kekurangan dan keterlanjuran kata, harap maaf.Afwan katsiro
Wassalam

2 comments:

akak di SJ said...

yang, toksah dok harapkan pemahaman org lain sbb anda hanya akan kecewa. Lebih baik diri sendiri yg cuba memahami org lain dulu. Kita tak boleh ubah org lain jadi lebih baik kita sendiri yg berubah ke arah kebaikan.
jgn lupa akak yg nak final sem ni..

Syaima said...

Allah knows best =)

 

Text